skip to Main Content

Stúdiónkban lévő  2 személyes, színterápiás infraszauna biztosít, egy  kellemes időtöltést, hiszen jótékony hatásai mellett egy baráti programhoz is kitűnő választás, melyet tovább szervezhetsz a szalonban  lévő megannyi szolgáltatással egybekötve . A szauna, jól elszeparált helyen található, az öltöző, és fürdőszoba mellett, melyek rendelkezésetekre állnak.

Egy kis infó az infraszaunáról:

A nap energiájának nagy része az infravörös tartományból ered. Az infraszauna kabinjának működése ezen az infravörös sugárzáson alapszik. Használata kedvezően hat az egészségre és általában a jó közérzetre. Tesztekkel bizonyították, hogy az infravörös technológia optimális alkalmazása pozitív hatással van számos betegségre.

Az infravörös sugárzás mélyen átható hőjét évekig terápiás célokra használták, így az orvosok és a terapeuták maximálisan biztonságosnak tartják az eljárást.

Az infravörös hő annyira átható, hogy egyenesen a testet melegíti, anélkül, hogy a levegőt használná közvetítőnek (a levegő hőmérséklete a kabinban csak 40-50 fok). Biztosítja a természetes, egészséges légzést, ami egy a test belsejéből kifelé haladó fizikai tisztítási folyamatot eredményez. A hagyományos finn szaunával szemben az infraszaunában kétszer annyit izzadunk.

Az eljárás olyan problémák kezelésére alkalmas, mint a keringési zavarok, a vese panaszok, az ízületi gyulladások, a reuma, a végtag fájdalmak, az allergia, a bőr problémák, a far- és ülőidegzsába, a hát fájdalmak, a rándulások, a korongsérülések, a cellulitisz, az idegrendszer-zavarok és a stressz. A végtagok és a hát fájdalmai, vagy megfázás esetén az infravörös hő aktiválja a test képességét a gyógyulásra.

Az infravörös sugárzás ösztökéli a bőr vérellátását, javítva természetes tisztulási folyamatát. Izzadás közben kitisztulnak a szennyeződések a szervezetből, és sok zsír és víz is távozik, amik a cellulitisz kialakulásáért felelősek. Analízisek bizonyítják, hogy az izzadság 80-85 százaléka víz, és a fennmaradó 15-20 százalékkal olyan anyagok távoznak a testből, mint a zsír, a koleszterin, a méreganyagok, a zsírok által elnyelt fémek és a savak.

Mivel az infravörös sugárzás elégetve a zsírokat és méreganyagokat 30 perc alatt 300-500 kalóriát távolít el a testből, elősegíti a fogyást.

Az infravörös hő használata fizikai tevékenység előtt felmelegíti az izmokat. Ez növeli az izmok és inak rugalmasságát, ami csökkenti a sérülések esélyét. Még sérülések estén is az infravörös kabin jó kondícióban tartja az izmokat.

Mivel a relatíve alacsony hőmérséklet nem terheli túl a testet, és egy kezelés minimum 30 percig tart, így azok is használhatják, akik szívproblémákkal küzdenek.

Széchenyi 2020 pályázati banner
Back To Top